tirsdag 22. oktober 2013

Riktig e-postadresse til Anne

E-postadressen som ble oppgitt i Varingen er dessverre feil. Den riktige e-postadressen er: annesprestvik@gmail.com. Det skal altså være en s mellom anne og prestvik.

onsdag 16. oktober 2013

Ønsker du å blir andelseier i 2014?

Eller vil du bare vite mer? Du kan uansett få mer informasjon ved å svare på denne lille undersøkelsen: http://freeonlinesurveys.com/s.asp?sid=q0ww0tsihpfuzyk341507. Ved å skrive inn din e-postadresse vil du få tilsendt mer informasjon om andelslandbruk på Sø-Strøm gård i 2014.

Det vil også kommer mer informasjon på denne bloggen i begynnelsen av 2014.

Plukksalat, issalat og mizunakål, 4. juni 2013

Oppdatering 12. oktober 2014: Spørreundersøkelsen har vært utilgjengelig for meg siden begynnelsen av 2014 da det er en betalingstjeneste. Da jeg i dag igjen fikk tilgang, oppdaget jeg at mange har svart på denne gjennom hele 2014. Alle som har lagt igjen en e-postadresse vil bli satt på venteliste for andel. Denne er allerede lang, så de færreste vil likevel få tilbud om andel i 2015. Det er flott med så stor interesse. Men siden jeg ikke vil utvide raskt og andelseierne i 2014 får førsterett på andel i 2015, blir det ikke mange "nye" andeler.

lørdag 5. oktober 2013

Årets avling

Våren var våt og vanskelig, men sommeren var flott. Veldig mye av det som ble plantet ut og sådd av grønnsaker på jordet vokste godt og ga god avling. Det var en fryd å se plantene vokse og smake på det som etter hvert ble klart for høsting. I skrivende stund, 5. oktober, har noen frostnetter tatt knekken på noe, men det er fortsatt mye å høste, blant annet gulerøtter, kål og rødbeter. Her følger noen bilder fra hele sesongen.
Utplanting av kålplanter 28. mai

I drivbenken kom det (fra venstre) bladnepe, bladsalat og hodesalat

I bakgrunn mizunakål, foran bladnepe

Hodekål, 16. juni

Brokkoli, 22. juni

Squash ble sådd inne og plantet ut 27. juni

 Under den hvite duken er det lunere for grønnsakene og de er beskyttet mot hardt regn

Brokkoli 17. juli

Hodekål klart til høsting 17. juli

Nepe

Issalat

Plukksalat "Red salad bowl"

Bønner 28. juli

Hele grønnsaksfeltet 28. juli

Nepe "Di Milano a colletto viola"

Issalat

Bondebønne

Knutekål

To sorte grønnkål, russisk rød til venstre
 
Purre
 
Sukkererter klare til høsting 22. august

Rødbete

Hvitbete "Blankoma White Beet"
 
En type squash som kalles grønnsaksspagetti (vegetable spagetti). Etter at den er bakt eller kokt kan innmaten brukes som spagetti.

Kålrot

En andel grønnsaker? Her er det høstet issalat, plukksalat, neper, gul og hvit squash, bondebønne, sukkererter, to typer grønnkål, knutekål, sommerkål og svartkål.

I drivhuset trivdes agurken bra. Denne sorten er egentlig for sylting, men plukkes den tidlig smaker den godt og kan brukes som annen agurk.
 
I drivhuset kom det etter hvert også tomater

Purre

Stangselleri

Gulrot

Spisskål

Rødkål

Gresskar

Gul squash

Savoykål

Hvit squash "Custard white", en gammel sort som ikke smaker så mye, men er holdbar og gir stor avling
 
Svartkålen, også kalt palmekål og toskansk kål, var et helt nytt og godt bekjentskap. Den ligner grønnkålen men smaker litt som savoykål med en nøtteaktig ettersmak. Den kan brukes til alt, rå i salat, i stuinger, pai og gryter, erstatte spinat i de fleste oppskrifter og som tilbehør på middagstallerkenen. Den er sen men trivdes godt på jordet, tåler frost og selv om den nå ikke vokser noe særlig kan det høstes av den i hvert fall til vinteren setter ordentlig inn og kanskje lenger.